Vanaf nu geven we je elke maand een terugblik op onze persoonlijk highlights. Welke projecten kwamen er tot stand? Wat waren de ontwikkelingen in de markt? Endre, Flurin en Bram geven je een kijkje in de keuken van Conversationals. 

Het blijft tof om te zien hoe iets soms na maandenlange inspanning tot leven komt. Zo gingen er deze maand maar liefst vier Conversational projecten live bij Eneco, Dela, qlinker en Robeco. Op onze LinkedIn pagina kan je wekelijks voorbeelden zien waar wij dagelijks meer dan een half miljoen interacties mee realiseren. Dat is niet zo gek, want we zien met de opkomst van self-service steeds vaker een verschuiving van traditionele klantenservice kanalen naar digitale kanalen. Hierdoor verdwijnen telefonie en e-mail verder naar de achtergrond en krijgen klanten steeds sneller antwoord op hun vragen.

De scheidingslijn tussen chatten met een medewerker en chatten met een bot, vervaagt steeds verder door de ontwikkelingen die elkaar razendsnel opvolgen. Gebruikers worden ook steeds meer in staat gesteld om de vragen in eigen woorden te stellen. 

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig naar hoe we onze Conversational app kunnen toepassen binnen jouw organisatie? Stuur dan een mailtje naar endre@conversationals.nl 

Endre: “Wat een maand met mooi nieuw werk: Eneco, Dela, qlinker en Robeco!” 

1. Livegang: qlinker App

Op 15 april ging de qlinker app live. Wij ontwikkelden een volledige conversational app met hierin een seamless hand-over naar livechat. 

De afgelopen maanden hebben wij samen met o.a. One Shoe gewerkt aan het ontwerp en de functionaliteit van deze app. Hierdoor heeft elke gebruiker zijn eigen virtuele assistent 24/7 tot zijn beschikking. Is er hulp nodig, dan zitten de echte agents klaar om het gesprek over te nemen. Daniëlle Koeken, oprichter van qlinker, “We stoppen de woningcorporatie via onze app in de broekzak van de klant!” Nieuwsgierig? Laat het weten, dan geven we een demo ?

2. De nieuwe chat-interface op Robeco

Robeco had al een chatbot, gemaakt op DigitalCX, maar die hebben we van een nieuwe jasje voorzien. En toen we toch bezig waren, hebben we we hier gelijk een fraaie side-bar integratie van gemaakt. Hoe dat werkt? Dat zie je terug op de website van Robeco.

3. Voice and Chat in 1 Day & Chatbot Conference

Altijd leuk om kennis te delen met geïnteresseerden en professionals uit het vak. Onze presentatie bij Beeckestein ging over de aanpak en de learning die we bij de Conversational app van qlinker hebben doorlopen. Bij de Chatbot Conference lieten we 10 toffe klantcases zien, waarmee je conversational nog slimmer kunt inzetten. Nieuwsgierig? Stuur een e-mail naar endre@conversationals.nl om de presentatie te ontvangen. 

Bram: “Eneco heeft een nieuw online gezicht :-)”

1. Nieuwe front-end Eneco & seamless hand-over

Deze nieuwe interface is begin april live gegaan en terug te zien op: https://www.eneco.nl/klantenservice/. Na het intypen van je vraag, verschijnt de interface vanzelf. De next step binnen dit project is het creëren van  de seamless hand-over van bot naar live-chat met een medewerker. 

Het implementeren van een seamless hand-over is voor zowel de gebruiker als de klantenservice medewerker gebruiksvriendelijker. De medewerker heeft hierdoor de chatgeschiedenis bij de hand en is zo in staat om de gebruiker snel(ler) van een antwoord te voorzien. 

2. Terugbelafspraken XS4ALL

Tientallen klanten dienen dagelijks een terugbelverzoek in bij XS4ALL. De afhandeling hiervan hebben wij gemoderniseerd en gedigitaliseerd, waardoor de terugbelafspraken veel beter en efficiënter verlopen. XS4ALL blij, klanten bij, wij blij! 

3. Elke vrijdag samen!

We zijn als club veel bij onze opdrachtgevers en zien elkaar daarom niet altijd vaak. Natuurlijk helpen online tools zoals Slack en conference calls enorm. Maar niets vervangt een gezamenlijke dag op kantoor, met afstemming, lunch en een afsluitende borrel!

Kom je ook een keertje langs?

Flurin: “Kleine optimalisaties, start van heel veel nieuwe dingen”

1. Basic-Fit in-chat feedback en escalatie

Met Basic-Fit werken we voor een aantal mooie projecten samen. Waaronder ook deze chatbot op de klantenservice pagina. Sinds kort kun je vanuit de chatbot Ruby, via een feedback vraag escaleren naar livechat. Nu zijn dat nog twee interfaces, maar 3 keer raden waar we nu aan werken? 😉

2. Feedbackflow Engie

De chatbot van Engie hebben we verbeterd door de feedback flow en escalatie te optimaliseren.  Hierdoor worden gebruikers nog beter geholpen en voorkomen we dat je in een never ending loop terecht komt. Een never 

3. Implementaties van webhook voor mooie klanten 

De nieuwste release van CX geeft meer flexibiliteit in content en webhooks. Voor vier grote klanten hebben we nu webhooks gemaakt waardoor we content veel slimmere conversaties kunnen maken. 

Goed, dat was april, die ‘doet hij wil…’. Maar de tweede helft van dat gezegde is ‘en mei doet er ook nog wat bij’ Dus mei belooft ook weer een mooie maand te worden! Tot de volgende update!